România

Contribuţiile României în promovarea şi protejarea drepturilor omului, apreciate de înalţi oficiali ONU

Secretarul de stat pentru afaceri globale din Ministerul Afacerilor Externe, Doru Costea, a avut joi, la New York, întrevederi cu înalţi oficiali din Secretariatul Organizaţiei Naţiunilor Unite, prilej cu care aceştia şi-au exprimat aprecierea pentru acţiunile şi contribuţiile României în domeniul promovării şi protejării drepturilor omului, îndeosebi în calitate de furnizor de asistenţă umanitară.

Potrivit unui comunicat al MAE, Doru Costea a avut întrevederi, în marja vizitei de lucru pe care o efectuează la New York, în perioada 4-6 mai, cu doi înalţi oficiali din Secretariatul ONU: Ivan Simonovic, asistent al secretarului general al ONU pentru drepturile omului, şi Catherine Bragg, asistent al secretarului general al ONU pentru afaceri umanitare şi situaţii de urgenţă.

Cu acest prilej, discuţiile s-au concentrat pe teme de actualitate de pe agenda ONU, din domeniile drepturilor omului şi umanitar, precum: procesul de revizuire a Consiliului Drepturilor Omului, situaţia umanitară din Libia, Coasta de Fildeş şi Siria şi modalităţile concrete prin care România continuă să contribuie la eforturile umanitare ale organizaţiei şi ale comunităţii internaţionale.

"Interlocutorii au exprimat aprecierea pentru acţiunile concrete şi contribuţiile substanţiale ale României în domeniul promovării şi protejării drepturilor omului - îndeosebi în calitate de furnizor de asistenţă umanitară - confirmând, pe această cale, consolidarea profilului ţării noastre în contextul ONU", se arată în comunicatul MAE.

Obiectivul principal al vizitei de lucru întreprinse de Doru Costea la New York îl reprezintă promovarea candidaturii României pentru un loc în Consiliul Drepturilor Omului, din partea Grupului Est-European, în contextul alegerilor ce vor avea loc pe 20 mai.

În cadrul primei zile a vizitei, demnitarul român a avut întâlniri cu grupul statelor insulare mici în curs de dezvoltare şi cu membrii grupului de lucru francofon "Democraţie, stat de drept şi drepturile omului".

Tema discuţiilor cu statele francofone s-a referit la stadiul procesului de revizuire a Consiliului Drepturilor Omului, context în care secretarul de stat din MAE a prezentat poziţia României faţă de acest proces aflat în desfăşurare la New York.

De asemenea, Doru Costea a susţinut o prelegere la prestigiosul "Harriman Institute for Russian and Eastern European Studies" din cadrul Universităţii Columbia, pe tema "Europa de Est şi Orientul Mijlociu - După două decenii şi un an".

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Vizita de lucru a ambasadorului George Bologan în Regiunea Lombardia

24.02.2020

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, se află în aceste zile într-o vizită de lucru în nordul Italiei. În Lombardia, șeful misiunii diplomatice a vizitat, la 24 februarie …

Măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 (coronavirus)

23.02.2020

Informăm cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgență în urma…

Participarea României la a XI-a ediție a Festivalului de Film Francofon din Roma

21.02.2020

România participă la ediția a XI-a a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma, prin proiecția filmului ”Mo”, regizat de Radu Dragomir. Inițiativa este susținută de…

Semnarea unei convenții de colaborare cu Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate

20.02.2020

În perioada 24 februarie-1 martie, un grup de elevi de la Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate va face o excursie în România, în cadrul proiectului…

        ​