România

Oferta de export a României, prezentată de 30 de companii la Expoziţia Generală Sharjah 2011

Treizeci de societăţi româneşti prezintă oferta de export a României, în cadrul Expoziţiei Generale Sharjah 2011 (Emiratele Arabe Unite), desfăşurată în perioada 24-29 aprilie 2011, informează un comunicat al Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Firmele expun în pavilionul României, pe o suprafaţă de 600 metri pătraţi, de la echipamente industriale, mobilă şi rochii de seară cu design special creat pentru piaţa Orientului Mijlociu, la ingrediente pentru producerea de produse alimentare, produse alimentare româneşti tradiţionale (magiun de Topoloveni), marmură, materiale de construcţii şi produse din lemn, confecţii, încălţăminte, sticlărie, echipamente electrice, echipamente si servicii din domeniul protecţiei mediului, energii regenerabile, servicii de învăţământ superior şi cercetare, produse de uz casnic.

Evenimentul este organizat de MECMA, în colaborare cu Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine şi structuri asociative ale mediului de afaceri.

Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), prezentă la manifestare, a anunţat cu acest prilej intenţia de a da un caracter permanent expoziţiei, unde îşi vor putea menţine prezenţa pe piaţa Orientului Mijlociu atât firmele participante, cât şi altele interesate în viitor de o prezenta îndelungată pe piaţa.

În acest sens, MECMA, prin programul de promovare a exportului, susţine prezenţa exponatelor româneşti în centrul expoziţional timp de o lună, urmând ca firmele exportatoare, împreună cu organizatorii externi, să extindă apoi prezenţa pe o perioadă de până la un an.

Organizată în paralel cu Expoziţia Internaţională Islamică, expoziţia a beneficiat de vizitatori avizaţi din mediile de afaceri de pe pieţele ţărilor islamice, dar şi din India, China, Thailanda, Turcia, Indonezia şi Australia.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Vizita de lucru a ambasadorului George Bologan în Regiunea Lombardia

24.02.2020

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, se află în aceste zile într-o vizită de lucru în nordul Italiei. În Lombardia, șeful misiunii diplomatice a vizitat, la 24 februarie …

Măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 (coronavirus)

23.02.2020

Informăm cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgență în urma…

Participarea României la a XI-a ediție a Festivalului de Film Francofon din Roma

21.02.2020

România participă la ediția a XI-a a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma, prin proiecția filmului ”Mo”, regizat de Radu Dragomir. Inițiativa este susținută de…

Semnarea unei convenții de colaborare cu Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate

20.02.2020

În perioada 24 februarie-1 martie, un grup de elevi de la Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate va face o excursie în România, în cadrul proiectului…

        ​