România

"Bookfest" cea de a şasea ediţie a Salonului internaţional de carte

Cea de a şasea ediţie a Salonului internaţional de carte "Bookfest" va avea loc în perioada 25 - 29 mai, la complexul expoziţional Romexpo din Bucureşti, anunţă Asociaţia Editorilor din România.

Timp de cinci zile, într-o primitoare "casă a cărţii", în pavilioanele 14 (C2), 15 (C1), 16 (C4), 17 (C5) şi 18 (C6) ale Romexpo se vor reîntâlni scriitori, editori, personalităţi ale culturii româneşti şi internaţionale, jurnalişti şi prieteni de toate vârstele ai vedetei salonului - Cartea.

"Bookfest reprezintă, iată, un semn de continuitate, care durează de o bună bucată de vreme", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele AER, Grigore Arsene, care a menţionat că şi la această ediţie vor fi prezente toate marile edituri care vor propune lansări importante ale unor autori cunoscuţi.

El a mai spus că, până în prezent, a fost ocupat 80% din spaţiul pus la dispoziţie de organizatori, fiind înscrise peste 100 de edituri, printre care se numără casele editoriale Humanitas, Polirom, Curtea Veche şi Adevărul Holding.

După găzduirea - în 2010 - a Spaniei în calitate de invitat special, ediţia din 2011 se va bucura de prezenţa Ungariei, de care România este legată prin vechi tradiţii de dialog cultural. În acest sens, AER îşi propune să evidenţieze bogata moştenire culturală a Ungariei şi să încurajeze interesul cititorilor români pentru a o cunoaşte în mai mare profunzime. Ungaria asigură în prima jumătate a acestui an preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Anul acesta, printre invitaţii care au confirmat participarea la Salonul de carte "Bookfest" se află autorii maghiari Peter Esterhazy, Adam Bodor, Peter Nadas, dar şi traducătoarea Ana Maria Pop, cărora li s-a adăugat scriitorul Attila Bartis, considerat de critici "cel mai în vogă tânăr scriitor maghiar".

Publicul este invitat să ia parte la discuţiile despre şi dintre autorii maghiari şi cei români, interacţiune facilitată de traducerea simultană, la cască, oferită de organizator.

Organizatorul va oferi şi anul acesta, concerte susţinute de Mircea Tiberian, Mike Godoroja & the Blue Spirits şi trupa Taxi, iar oaspeţii din Ungaria vor oferi două spectacole.

Vizitatorii vor avea intrare liberă la "Bookfest", în fiecare dintre cele cinci zile, de la ora 10,00 la 22,00.

Iniţiat în 2006 de către AER, "Bookfest" pune la dispoziţia editorilor un cadru de expunere adecvat care să răspundă nevoii de informare a publicului iubitor de carte.

AER a fost fondată în 1991 şi este principala asociaţie profesională a editorilor de carte din România, care reuneşte editori din toate domeniile de interes cultural, propunându-şi în mod special să promoveze lectura de carte de calitate şi scrisul, să uşureze accesul cititorilor la carte din punct de vedere material şi informaţional contribuind astfel la o liberă circulaţie a ideilor, precum şi la integrarea culturii şi limbii române în circuitul mondial de valori.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Vizita de lucru a ambasadorului George Bologan în Regiunea Lombardia

24.02.2020

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, se află în aceste zile într-o vizită de lucru în nordul Italiei. În Lombardia, șeful misiunii diplomatice a vizitat, la 24 februarie …

Măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 (coronavirus)

23.02.2020

Informăm cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgență în urma…

Participarea României la a XI-a ediție a Festivalului de Film Francofon din Roma

21.02.2020

România participă la ediția a XI-a a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma, prin proiecția filmului ”Mo”, regizat de Radu Dragomir. Inițiativa este susținută de…

Semnarea unei convenții de colaborare cu Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate

20.02.2020

În perioada 24 februarie-1 martie, un grup de elevi de la Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate va face o excursie în România, în cadrul proiectului…

        ​