România

Premierul Emil Boc a discutat cu comisarul Malmstrom despre MCV şi aderarea României la Schengen

Îndeplinirea condiţionalităţilor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pe justiţie şi pregătirea României pentru aderarea la Spaţiul Schengen au reprezentat principalele subiecte discutate, joi, la Palatul Victoria, de premierul Emil Boc în întrevederea avută cu comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului, premierul Boc a reafirmat angajamentul Executivului în ceea ce priveşte îndeplinirea condiţionalităţilor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi a prezentat modul în care s-a acţionat în acest sens, cu accent pe combaterea corupţiei, de la precedentul raport al Comisiei Europene.

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, a dat asigurări, la rândul său, că România va fi evaluată obiectiv la următorul raport, pe baza progreselor concrete în ceea ce priveşte măsurile vizate în cadrul MCV.

Referitor la pregătirea pentru aderarea la Spaţiul Schengen, premierul Emil Boc a subliniat faptul că România îndeplineşte toate criteriile tehnice, lucru confirmat de ultimul raport al Grupului de lucru Evaluare Schengen (Sch-EVAL).

"România doreşte să i se aplice aceleaşi criterii de care s-a ţinut cont şi în cazul celorlalte state membre", a afirmat primul-ministru, potrivit comunicatului de presă.

De asemenea, oficialul european a încurajat continuarea eforturilor în combaterea corupţiei şi securizarea frontierelor.

Alte subiecte discutate în cursul întrevederii au vizat dialogul la nivelul UE cu SUA şi Canada în ceea ce priveşte regimul de vize, abordarea problematicii comunităţii romilor din perspectiva comunităţii europene, precum şi actualizarea şi dezvoltarea Parteneriatului Estic, menţionează comunicatul Guvernului.

La întrevederea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi şeful Departamentului Schengen din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, chestorul-şef Marian Tutilescu.

 Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

Vizita de lucru a ambasadorului George Bologan în Regiunea Lombardia

24.02.2020

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, se află în aceste zile într-o vizită de lucru în nordul Italiei. În Lombardia, șeful misiunii diplomatice a vizitat, la 24 februarie …

Măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 (coronavirus)

23.02.2020

Informăm cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgență în urma…

Participarea României la a XI-a ediție a Festivalului de Film Francofon din Roma

21.02.2020

România participă la ediția a XI-a a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma, prin proiecția filmului ”Mo”, regizat de Radu Dragomir. Inițiativa este susținută de…

Semnarea unei convenții de colaborare cu Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate

20.02.2020

În perioada 24 februarie-1 martie, un grup de elevi de la Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate va face o excursie în România, în cadrul proiectului…

        ​