România

România, partenerul Germaniei la "Săptămâna Verde" din 2012

România a devenit oficial partenerul Germaniei, în 2012, la Expoziţia internaţională pentru industrie alimentară, agricultură şi horticultură "Săptămâna Verde", contractul de parteneriat între cele două ţări fiind semnat, vineri, în standul Românei, de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, şi de preşedintele societăţii de târguri şi expoziţii Messe Berlin, Raimund Hosch.

"Protocolul semnat azi ne va permite ca în 2012 să avem un spaţiu mai mare pentru prezentarea produselor româneşti, dar şi o promovare pe măsură", a declarat, vineri, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Potrivit ambasadorului României la Berlin, Lazăr Comănescu, iniţiativa acestui demers de a deveni anul viitor partenerul Germaniei revine în mare măsură reprezentanţilor ambasadei.

"Mă bucur că i s-a dat curs acestei iniţiative pentru că "Săptămâna Verde" nu este doar eveniment exoziţional de 10 zile, ci unul în care am urmărit obiective foarte practice, respectiv de a reintra pe piaţa germană, în condiţiile în care de-a lungul timpului România era unul dintre principalii exportatori de produse agroalimentare pe această piaţă, iar acum, din nefericire, nu mai suntem în această poziţie" a declarat Lazăr Comănescu.

Acesta a precizat ca România are un potenţial deosebit la care se mai adaugă şi calităţile de stat membru al UE, de participant la piaţa unică şi din acest motiv ,,ar trebui să ne luptăm să redevenim un actor principal pe piaţa germană, cea mai importanta piaţă din UE".

Potrivit acestuia, "Săptămâna Verde" este cea mai mare manifestare expoziţională cu finalitate comercială, care se organizează la scară globală. "Aici se întâlnesc cei mai mari producători din industria agroalimentară, iar statutul de ţară parteneră va atrage întreaga atenţie asupra României. Ţării i se va oferi un spaţiu generos, va fi vizitată de reprezentanţii asociaţiilor de fermieri şi producători, dar şi de cei ai companiilor din industria de profil. Cred că prin acest parteneriat se deschide un drum care va însemna revenirea României ca un important furnizor de produse alimentare pe piaţa germană. Aceasta este de fapt finalitatea principală", a adăugat ambasadorul Comănescu.

Potrivit datelor furnizate recent de ministrul Agriculturii, costurile estimate pentru a participa ca ţară parteneră, la Berlin, în 2012, se ridică la circa 250.000 de euro.

În acest an, România participă cu 15 firme la cea de-a 76-a ediţie a "Săptămânii Verzi", care se desfăşoară, în perioada 21-30 ianuarie 2011, la Berlin (Germania).

Standul României are o suprafaţă de 165 de metri pătraţi în care cele 15 firme româneşti de profil vor încerca să atragă vizitatorii cu produse agroalimentare specifice, respectiv cu miere şi produse apicole, vinuri, pălincă şi ale băuturi din fructe, brânzeturi, conserve de legume şi fructe, produse de morărit şi panificaţie. De asemenea, sunt prezenţi şi producători tradiţionali cu brânzeturi din lapte de vacă şi de oaie, cu pită de Pecica, cu produse procesate din carne, dar şi cu covoare din lână vopsite cu plante şi ouă încondeiate.

Potrivit organizatorilor evenimentului din capitala Germaniei, un număr de 32 de ţări, printre care se numără şi România, deţin pavilioane naţionale în cadrul expoziţiei, alte 24 de state fiind reprezentate prin importatori şi distribuitori. Organizatorii expoziţiei - societatea de târguri şi expoziţii Messe Berlin - se aşteaptă la aproximativ 400.000 de vizitatori, din care 100.000 numai din străinătate.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES    
 

Program de lucru cu publicul la Secția Consulară în data de 24 ianuarie 2020

22.01.2020

În conformitate cu dispozițiile legale, în ziua de vineri, 24 ianuarie 2020 (Ziua Unirii Principatelor Române), Secția Consulară din cadrul Ambasadei României în Italia ​nu va…

Mesajul ambasadorului George Gabriel Bologan cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române - 24 ianuarie 2020

24.01.2020

”Călăuziţi, ca multe alte popoare europene ale acelor vremuri, de dorinţa de emancipare naţională, conştienţi de legitimitatea aspiraţiilor lor, românii din Moldova și Țara…

Întâlnire cu viceprimarul Romei, Luca Bergamo

21.01.2020

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a avut o întrevedere, la 20 ianuarie 2020, la sediul Ambasadei, cu viceprimarul Romei, Luca Bergamo. Ocazia a prilejuit un schimb de…

Primirea agentului șef principal de poliție, Claudius-Dorel Cobzaru, cu ocazia încheierii misiunii la Roma

20.01.2020

Ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan, a apreciat în termeni favorabili activitatea fructuoasă pe care agentul șef principal de poliție, Claudius-Dorel Cobzaru, din…

        ​