România

Universitatea Politehnică a lansat ComHighTech, un program finanţat cu fonduri europene

Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) a lansat miercuri ComHighTech, un proiect european privind "Creşterea competitivităţii întreprinderilor prin perfecţionarea şi specializarea resurselor umane în domeniul noilor tehnologii, într-o societate bazată pe cunoaştere şi pentru o dezvoltare durabilă".

"Aceste proiecte din fondurile structurale ne-au permis o serie întreagă de alte activităţi extrem de importante. Sunt proiecte pentru susţinerea programelor de masterat, dezvoltarea resurselor umane şi către colaboratori pe care tradiţional Universitatea Politehnica îi are. Proiectul acesta nu face decât să completeze în direcţia în care vedem să se dezvolte Universitatea. Adică în relaţia cu partenerii din industrie, din economie, care la rândul lor au menirea să susţină şi să crească performanţa", a declarat Ecaterina Andronescu, rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti.

Ea a mai spus că Universitatea este într-o competiţie cu toate universităţile din lume.

"ComHighTech se derulează pe parcursul a 3 ani şi a început la 1 iulie 2010. România poate deveni o ţară competitivă şi trebuie să o demonstrăm", a declarat profesor doctor inginer, Ioan Dumitrache.

"Camera de Comerţ şi Industrie a Bucureştiului va fi un liant între firmele din acest domeniu şi mediul academic", a declarat preşedintele instituţiei Sorin Dimitriu. Potrivit acestuia, aproximativ 4.000 de firme vor putea beneficia de acest program.

Obiectivul proiectului este crearea unei reţele durabile de centre de formare profesională la nivel naţional (cu noduri în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj) care să asigure actualizarea competenţelor în domeniul celor mai noi tehnologii IT, managementul cunoştinţelor şi de conducere a proceselor pentru specialişti angajaţi în activităţi de cercetare-dezvoltare, inovare tehnică şi tehnologică, proiectare şi dezvoltare în sectoare competitive şi cu potenţial ridicat de dezvoltare.

Prin proiectul ComHighTech 2.000 de persoane, 200 de întreprinzători şi manageri şi 1.800 de angajaţi vor beneficia gratuit de cursuri specializate autorizate de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), susţinute de specialişti de marcă din domeniu şi adaptate nevoilor şi solicitărilor venite din piaţă.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

Vizita de lucru a ambasadorului George Bologan în Regiunea Lombardia

24.02.2020

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, se află în aceste zile într-o vizită de lucru în nordul Italiei. În Lombardia, șeful misiunii diplomatice a vizitat, la 24 februarie …

Măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 (coronavirus)

23.02.2020

Informăm cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgență în urma…

Participarea României la a XI-a ediție a Festivalului de Film Francofon din Roma

21.02.2020

România participă la ediția a XI-a a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma, prin proiecția filmului ”Mo”, regizat de Radu Dragomir. Inițiativa este susținută de…

Semnarea unei convenții de colaborare cu Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate

20.02.2020

În perioada 24 februarie-1 martie, un grup de elevi de la Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate va face o excursie în România, în cadrul proiectului…

        ​