Turism

Ghidul călătorului

Cum ajungi în România cu avionul

Companiile aeriene oferă legături excelente de la toate aeroporturile majore din America de Nord spre capitala României - București.

Compania aeriană națională a României, Tarom, precum și majoritatea companiilor aeriene europene oferă zboruri din orașe din vestul și centrul Europei la București, Cluj, Iași, Sibiu şi Timişoara.

Arad, Bacău, București, Cluj, Craiova, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara sunt, de asemenea, legate de orașe din Europa de către companiile aeriene low-cost.

 

Cum ajungi în România cu trenul

Călătoriile cu trenul din alte țări europene în România durează de la 6 ore (de la Budapesta la Timișoara), la aproximativ 46 de ore (de la Londra la București). Cele mai multe bilete de tren permit mai multe opriri pe traseu, astfel călătoria cu trenul poate fi un mod accesibil și relaxant pentru a include România într-o excursie europeană. Vagoane de dormit la clasa întâi și a doua sunt disponibile pentru călătorii mai lungi de 10 de ore și pentru trenurile peste noapte.

 

Cum ajungi în România cu mașina

Documentele cerute de către poliția de frontieră sunt certificatul de înmatriculare a vehiculului, dovada de asigurare și un permis de conducere valabil.

Permisele de conducere din SUA/ Canada/ Australia/ Noua Zeelandă sunt valabile pentru conducere în România timp de 90 de zile de la data intrării în România.

Atunci când închiriați o mașină în Europa, vă rugăm să verificați cu firma de închirieri auto cu privire la politica sa în ceea ce privește conducerea mașinii dincolo de frontierele naționale.

Călătorii independenți care intră în România cu mașina (proprie sau închiriată) trebuie să obțină o legitimație de taxare rutieră, numită rovinietă.

Rovinieta este disponibilă în orice punct de trecere a frontierei, oficiu poștal și în cele mai multe benzinării la un cost de (echivalentul în lei româneşti) între $ 5.00 și $ 8,00 (valabilă până la 7 zile) sau între $ 9.00 și $ 15.00 $ (valabil timp de 30 de zile), în funcție de tipul de mașină.

Nu există nici un alt impozit care urmează să fie plătit de vizitatori/ turiști la intrarea sau ieșirea din România.

Există mai multe trasee de autobuz care leagă București și principalele orașe ale României de Atena, Berlin, Budapesta, Copenhaga, Frankfurt, Istanbul, Londra, Milano, Munchen, Paris, Roma, și Viena.

 

Cum ajungi în România cu barca

Mai multe companii de croazieră pe râu cu sediul în Germania sau Austria, oferă croaziere pe Dunăre până la Delta Dunării și litoralul Mării Negre.

 

Vizita de lucru a ambasadorului George Bologan în Regiunea Lombardia

24.02.2020

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, se află în aceste zile într-o vizită de lucru în nordul Italiei. În Lombardia, șeful misiunii diplomatice a vizitat, la 24 februarie …

Măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 (coronavirus)

23.02.2020

Informăm cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgență în urma…

Participarea României la a XI-a ediție a Festivalului de Film Francofon din Roma

21.02.2020

România participă la ediția a XI-a a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma, prin proiecția filmului ”Mo”, regizat de Radu Dragomir. Inițiativa este susținută de…

Semnarea unei convenții de colaborare cu Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate

20.02.2020

În perioada 24 februarie-1 martie, un grup de elevi de la Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate va face o excursie în România, în cadrul proiectului…

        ​