Turism

Ghidul călătorului

Cum ajungi în România cu avionul

Companiile aeriene oferă legături excelente de la toate aeroporturile majore din America de Nord spre capitala României - București.

Compania aeriană națională a României, Tarom, precum și majoritatea companiilor aeriene europene oferă zboruri din orașe din vestul și centrul Europei la București, Cluj, Iași, Sibiu şi Timişoara.

Arad, Bacău, București, Cluj, Craiova, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara sunt, de asemenea, legate de orașe din Europa de către companiile aeriene low-cost.

 

Cum ajungi în România cu trenul

Călătoriile cu trenul din alte țări europene în România durează de la 6 ore (de la Budapesta la Timișoara), la aproximativ 46 de ore (de la Londra la București). Cele mai multe bilete de tren permit mai multe opriri pe traseu, astfel călătoria cu trenul poate fi un mod accesibil și relaxant pentru a include România într-o excursie europeană. Vagoane de dormit la clasa întâi și a doua sunt disponibile pentru călătorii mai lungi de 10 de ore și pentru trenurile peste noapte.

 

Cum ajungi în România cu mașina

Documentele cerute de către poliția de frontieră sunt certificatul de înmatriculare a vehiculului, dovada de asigurare și un permis de conducere valabil.

Permisele de conducere din SUA/ Canada/ Australia/ Noua Zeelandă sunt valabile pentru conducere în România timp de 90 de zile de la data intrării în România.

Atunci când închiriați o mașină în Europa, vă rugăm să verificați cu firma de închirieri auto cu privire la politica sa în ceea ce privește conducerea mașinii dincolo de frontierele naționale.

Călătorii independenți care intră în România cu mașina (proprie sau închiriată) trebuie să obțină o legitimație de taxare rutieră, numită rovinietă.

Rovinieta este disponibilă în orice punct de trecere a frontierei, oficiu poștal și în cele mai multe benzinării la un cost de (echivalentul în lei româneşti) între $ 5.00 și $ 8,00 (valabilă până la 7 zile) sau între $ 9.00 și $ 15.00 $ (valabil timp de 30 de zile), în funcție de tipul de mașină.

Nu există nici un alt impozit care urmează să fie plătit de vizitatori/ turiști la intrarea sau ieșirea din România.

Există mai multe trasee de autobuz care leagă București și principalele orașe ale României de Atena, Berlin, Budapesta, Copenhaga, Frankfurt, Istanbul, Londra, Milano, Munchen, Paris, Roma, și Viena.

 

Cum ajungi în România cu barca

Mai multe companii de croazieră pe râu cu sediul în Germania sau Austria, oferă croaziere pe Dunăre până la Delta Dunării și litoralul Mării Negre.

 

În prim plan

Actualitatea ambasadei

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului în comunitatea ortodoxă din Roma

17.08.2019

La 15 august 2019, Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a fost prezent în mijlocul comunității ortodoxe române din Roma cu prilejul Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.…

Reuniunea ambasadorului României cu consulii generali

08.08.2019

La 7 august 2019, a avut loc, la Ambasada României în Republica Italiană, întâlnirea periodică a ambasadorului cu consulii generali ai României din Italia. Au fost discutate…

Mesajul ambasadorului cu ocazia Zilei Imnului Național

29.07.2019

”Sub îndemnul imperativ al Imnului Național, românii au avut curajul, în urmă cu 30 de ani, să își schimbe soarta. De multe ori pierdem esențialul lucrurilor în retorici…

România la ediția XXV a manifestării culturale Isola del Cinema

25.07.2019

România revine anul acesta la manifestarea culturală Isola del Cinema (Insula Cinematografică) din Roma, secțiunea Isola Mondo, cu proiecția filmului ”Un pas în urma serafimilor”, …

        ​