Promovare comercială și economică

Forumuri economice

România la Fiera del Levante 2019

20 septembrie 2019

România, prin Biroul de Promovare Comercială și Economică (B.P.C.E.) din cadrul Ambasadei României în Republica Italiană și prin Consulatul General al României la Bari, a participat, în perioada 19-20 septembrie 2019,  la târgul multisectorial “Fiera del Levante” din Bari, cu un stand de prezentare a oportunităților de investiții oferite de țara noastră. Standul României a fost vizitat, la 20 septembrie 2019, și de ministrul italian al afacerilor regionale, Francesco Boccia.

Informații suplimentare:

Fiera del Levante din Bari, ajunsă anul acesta la a 83-a ediție, este unul dintre principalele târguri multisectoriale din Italia și din zona Mediterană. Ediția din anul 2019, inaugurată de premierul Giuseppe Conte, s-a desfășurat în perioada 14-22 septembrie. La târg au participat peste 400 de companii italiene și străine, cu precădere din domeniile: industrie, construcții și amenajări, autovehicule, alimentar, agricol, turism și telecomunicații. (Citește mai mult...)


Forumul economic România-Italia, cu participarea ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea

10 aprilie 2019

La 10 aprilie 2019, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, a participat la Forumul Economic România – Italia, organizat de Biroul de Promovare Comercială și Economică (BPCE) din cadrul Ambasadei României la Roma și de Agenția pentru Promovare Externă și Internaționalizarea Companiilor Italiene (ICE). (Citește mai mult...)


Elite Business Club Roma

26 martie 2019

În data de 26 martie 2019 a avut loc lansarea Elite Business Club Roma (EBC), eveniment la care Ambasada României în Italia a fost reprezentată de Norina Boru, consilier economic în cadrul misiunii diplomatice. (Citește mai mult...)

 

 


Workshop ”Femeia Antreprenor 2018”

14-15 decembrie 2018

Treizeci și cinci de femei antreprenor din România și din Italia s-au reunit în perioada 14-15 decembrie 2018 la sediul Ambasadei României în Republica Italiană, în cadrul workshop-ului ”Femeia Antreprenor 2018”. Programul aparține Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, derulat prin intermediul Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE) simultan în patru capitale europene: Roma, Madrid, Paris și Londra. (Citește mai mult...)

 


Business Forum Italia – Romania

16 octombrie 2018  

Click aici pentru detalii.

 

 

 

 

 

 


Forum economic: ”Noi oportunități de afaceri și investiții în România

10 mai 2018

Biroul de Promovare Comercială și Economică din cadrul Ambasadei României în Italia și Confindustria Bari e Barletta-Andria-Trani (BAT), cu sprijinul Consulatului General al României la Bari, au organizat  Forumul economic ”Noi oportunități de afaceri și investiții în România”  la data de 10 mai 2018, la Bari. (Citește mai mult...)


Forum economic: ”România - noi oportunități de afaceri și colaborare

24 noiembrie 2017

Biroul de Promovare Comercială și Economică al României de la Milano, Consulatul General al României și Regione Lombardia au organizat,  în data de 24 noiembrie 2017, la Milano, Forumul Economic “România - noi oportunități de afaceri și colaborare”. Inițiativa a avut loc cu sprijinul Biroului de Promovare Comercială și Economică din cadrul Ambasadei României la Roma, cu ocazia vizitei în Italia a secretarului de stat din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Adrian Marius Dobre. (Citește mai mult...)


Forum economic: Oportunitățile de colaborare bilaterală între Italia și România în domeniul produselor agroalimentare

27 iunie 2017

Biroul de Promovare Economică și Comercială (B.P.C.E. Roma), din cadrul Ambasadei României în Italia a organizat, în colaborare cu Camera de Comerț din Viterbo, Italia, seminarul economic: "Oportunitățile de colaborare bilaterală între Italia și România în domeniul produselor agroalimentare”. (Citește mai mult...)


Forum economic: Oportunități de colaborare economică bilaterală România-San Marino

31 martie 2017

Ambasada României în Italia, prin Biroul de Promovare Economică și Comercială (B.P.C.E. Roma), a organizat în colaborare cu Camera de Comerț din San Marino și cu Ambasada San Marino în Italia forumul economic: ”Oportunități de colaborare economică bilaterală România-San Marino”. (Citește mai mult...)

 


Seminar economic: Noi oportunități de afaceri în România

22 martie 2017

Biroul de Promovare Comercială și Economică din cadrul Ambasadei României în Italia a organizat, împreună cu Asociația Culturală Roma & Romania, la 22 martie 2017, seminarul economic ”Noi oportunități de afaceri în România”. (Citește mai mult...)

 

Vizita de lucru a ambasadorului George Bologan în Regiunea Lombardia

24.02.2020

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, se află în aceste zile într-o vizită de lucru în nordul Italiei. În Lombardia, șeful misiunii diplomatice a vizitat, la 24 februarie …

Măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 (coronavirus)

23.02.2020

Informăm cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgență în urma…

Participarea României la a XI-a ediție a Festivalului de Film Francofon din Roma

21.02.2020

România participă la ediția a XI-a a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma, prin proiecția filmului ”Mo”, regizat de Radu Dragomir. Inițiativa este susținută de…

Semnarea unei convenții de colaborare cu Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate

20.02.2020

În perioada 24 februarie-1 martie, un grup de elevi de la Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate va face o excursie în România, în cadrul proiectului…

        ​