Promovare comercială și economică

Ghidul ”Invest in Romania” 2019

Departamentul de Promovare a Investițiilor Străine în România din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a lansat în luna ianuarie 2019 noul ghid Invest in Romania, pe care îl puteti consulta accesând link-ul de mai jos.

 

21 de proiecte de investitii, propuse de Guvernul României in Parteneriat Public Privat (PPP)

Prezentăm în materialul de mai jos cele 21 de proiecte propuse de Guvernul României pentru a fi dezvoltate în Parteneriat Public Privat.

Eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Târgurilor

Astăzi, 6 Iunie 2018, a avut loc la Roma evenimentul “Forța târgurilor italiene“, organizat de Asociația Expozițiilor și Târgurilor din Italia, cu ocazia Zilei Mondiale a Târgurilor.

Cu aceasta ocazie au fost prezentate date statistice despre târgurile naționale și internaționale organizate în Italia pe parcursul anului 2018.

Săptămâna Diplomației Comerciale

În perioda 25-29 iunie va avea loc la București, Săptămâna Diplomației Comerciale cu tema „Diplomația Comercială - Provocări și oportunități în contextul internațional actual”, organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din România.

La eveniment vor participa toți consilierii economici , reprezentanți ai birourilor de promovare comercială si economică a României, din străinătate.

Ghidul ”Invest in Romania” 2018

Departamentul de Promovare a Investițiilor Străine în România din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a lansat în luna ianuarie 2018 noul ghid Invest in Romania, pe care îl puteti consulta accesând link-ul de mai jos.

 

InvestRomania a lansat primul său Newsletter

București, 30 August 2016: InvestRomania a lansat astăzi primul său Newsletter, ce are scopul de a oferi lunar date de ordin macroeconomic, investițional și nu în ultimul informații despre activitățile departamentului. Alături de website-ul InvestRomania (www.investromania.gov.ro) și de Ghidul Investitorului Străin - Made in Romania (“The Foreign Investor’s Guide 2016”), acesta reprezintă cel mai recent instrument elaborat de echipa InvestRomania pentru facilitarea accesului la informație relevantă din sfera economică, cu accent pe domeniul investițiilor străine.

“Newsletter-ul InvestRomania vine să completeze instrumentele lansate recent, în scopul consolidării relației cu investitorii străini și cu organizațiile publice și private implicate în ecosistemul de business din România (Ghidul Investitorului, Website-ul InvestRomania, proiectul Luna și Industria etc.). În acest sens, lunar, vom oferi investitorilor străini și nu numai, informații cu privire la ultimele evoluții macroeconomice, evenimente importante cu caracter economic, viața din România, dar și aspecte legate de activitățile întreprinse de echipa InvestRomania” a precizat Manuel Costescu, Secretar de Stat, în Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu mediul de Afaceri.

InvestRomania a lansat ghidul dedicat investitorilor străini

În cadrul Ședinței de Guvern, InvestRomania a lansat ghidul dedicat investitorilor străini - Made in Romania, “The Foreign Investor’s Guide 2016”. Alături de website-ul www.investromania.gov.ro, ghidul reprezintă o altă componentă importantă a strategiei de promovare a României ca destinație pentru investiții străine.

”Ghidul investitorului este un instrument bun prin care Guvernul României familiarizează investitorii străini cu contextul economic intern și cu ceea ce oferă România investitorilor. În esență, este un element dintr-un pachet mai mare de măsuri guvernamentale prin care dorim să oferim un ”semnal” de normalitate și un mesaj că putem avea instituții publice, proactive, care să sprijine inițiativa privată, inclusiv prin reducerea costurilor de informare”a declarat Costin Borc, Viceprim-ministru al Guvernului și Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Vizita de lucru a ambasadorului George Bologan în Regiunea Lombardia

24.02.2020

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, se află în aceste zile într-o vizită de lucru în nordul Italiei. În Lombardia, șeful misiunii diplomatice a vizitat, la 24 februarie …

Măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 (coronavirus)

23.02.2020

Informăm cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgență în urma…

Participarea României la a XI-a ediție a Festivalului de Film Francofon din Roma

21.02.2020

România participă la ediția a XI-a a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma, prin proiecția filmului ”Mo”, regizat de Radu Dragomir. Inițiativa este susținută de…

Semnarea unei convenții de colaborare cu Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate

20.02.2020

În perioada 24 februarie-1 martie, un grup de elevi de la Institutul de Învățământ Superior "Ezio Vanoni" din Vimercate va face o excursie în România, în cadrul proiectului…

        ​