Turism

Ghidul călătorului

Cum ajungi în România cu avionul

Companiile aeriene oferă legături excelente de la toate aeroporturile majore din America de Nord spre capitala României - București.

Compania aeriană națională a României, Tarom, precum și majoritatea companiilor aeriene europene oferă zboruri din orașe din vestul și centrul Europei la București, Cluj, Iași, Sibiu şi Timişoara.

Arad, Bacău, București, Cluj, Craiova, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara sunt, de asemenea, legate de orașe din Europa de către companiile aeriene low-cost.

 

Cum ajungi în România cu trenul

Călătoriile cu trenul din alte țări europene în România durează de la 6 ore (de la Budapesta la Timișoara), la aproximativ 46 de ore (de la Londra la București). Cele mai multe bilete de tren permit mai multe opriri pe traseu, astfel călătoria cu trenul poate fi un mod accesibil și relaxant pentru a include România într-o excursie europeană. Vagoane de dormit la clasa întâi și a doua sunt disponibile pentru călătorii mai lungi de 10 de ore și pentru trenurile peste noapte.

 

Cum ajungi în România cu mașina

Documentele cerute de către poliția de frontieră sunt certificatul de înmatriculare a vehiculului, dovada de asigurare și un permis de conducere valabil.

Permisele de conducere din SUA/ Canada/ Australia/ Noua Zeelandă sunt valabile pentru conducere în România timp de 90 de zile de la data intrării în România.

Atunci când închiriați o mașină în Europa, vă rugăm să verificați cu firma de închirieri auto cu privire la politica sa în ceea ce privește conducerea mașinii dincolo de frontierele naționale.

Călătorii independenți care intră în România cu mașina (proprie sau închiriată) trebuie să obțină o legitimație de taxare rutieră, numită rovinietă.

Rovinieta este disponibilă în orice punct de trecere a frontierei, oficiu poștal și în cele mai multe benzinării la un cost de (echivalentul în lei româneşti) între $ 5.00 și $ 8,00 (valabilă până la 7 zile) sau între $ 9.00 și $ 15.00 $ (valabil timp de 30 de zile), în funcție de tipul de mașină.

Nu există nici un alt impozit care urmează să fie plătit de vizitatori/ turiști la intrarea sau ieșirea din România.

Există mai multe trasee de autobuz care leagă București și principalele orașe ale României de Atena, Berlin, Budapesta, Copenhaga, Frankfurt, Istanbul, Londra, Milano, Munchen, Paris, Roma, și Viena.

 

Cum ajungi în România cu barca

Mai multe companii de croazieră pe râu cu sediul în Germania sau Austria, oferă croaziere pe Dunăre până la Delta Dunării și litoralul Mării Negre.

 

Inaugurarea expoziției dedicate Revoluției Române din decembrie 1989, găzduită de Camera Deputaților din Parlamentul Italian

12.12.2019

În seria evenimentelor organizate în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, Ambasada României în Republica Italiană a inaugurat, la 11 decembrie 2019,…

Sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri a Sfintei Fecioare Maria la Roma

10.12.2019

La 8 decembrie 2019, ambasadorul României în Italia, George Bologan, și ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Liviu Zăpîrțan, au luat parte alături de comunitatea…

Lansare de carte și concert de colinde la Colegiul Pio Romeno

09.12.2019

La data de 7 decembrie 2019, ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan și coordonatorul Secției Consulare a Ambasadei, Dan Fulga, au răspuns invitației rectorului Gabriel …

Sărbătoarea Zilei Naționale la Asolo, Treviso

08.12.2019

Cântecul de copil și muzica românească au răsunat la Asolo, în Provincia Treviso, cu ocazia evenimentului organizat de Consulatul General Onorific al României la Teatrul “Eleonora…

        ​