Actualitatea ambasadei

Nouă sesiune de donare de sânge la Secția Consulară din Roma

În apropierea sărbătorilor de iarnă, cei mai mulți dintre noi se gândesc la achiziționarea unui cadou pentru cei dragi. Pentru unii oameni însă, cel mai important cadou pe care l-ar putea primi este cantitatea de sânge necesară pentru a supraviețui sau pentru a continua un tratament. Putem să contribuim împreună la un astfel de cadou.

Cea mai mare parte dintre noi poate dona sânge și mulți, cel puțin o dată în viață, ar putea avea nevoie de acesta.

În continuarea demersurilor precedente, Ambasada României în Italia anunță o nouă sesiune de donare de sânge, pentru a susține activitatea de informare și conștientizare a importanței donării de sânge voluntare și neremunerate, cu scopul de a mări rezervele de sânge gestionate de centrele de transfuzii.

La data de 11 decembrie 2019, în intervalul orar 08.00-11.30, Associazione di Donatori Volontari di Sangue La Rete di Tutti, cu sprijinul Ambasadei României în Italia, organizează, în apropierea Secției Consulare de la Roma (Viale Libano 40 – 00144), o campanie de donare de sânge. Persoanele care doresc să doneze sunt rugate să transmită un email la adresa roma.consul@mae.ro, care să conțină numele si numărul de telefon la care pot fi contactați.

Donatorii vor beneficia de un set de analize de sânge gratuite.

Înainte de donare, va avea loc un interviu cu personal medical specializat, care se va asigura că persoana este eligibilă să doneze.

Persoanele care doresc să doneze sânge trebuie să aibă la ele un document de identitate, în original.

Persoanele care vor prezenta o adeverință de donator eliberată pe parcursul ultimelor trei luni pot beneficia de efectuarea unui serviciu consular fără programare în perioada 11.12.2019-11.01.2020, fără afectarea programărilor deja existente.

Informații utile:

Sângele nu este produs în laborator, iar cerința anuală în Italia este de peste 2.400.000 de unități de sânge integral și mai mult de 800.000 de litri de plasmă. Imposibilitatea de a fi obținut prin procese chimice și utilizarea foarte largă a acestuia face din sânge o resursă terapeutică prețioasă care nu este întotdeauna disponibilă.

Pentru mulți pacienți sângele și/sau componentele sale reprezintă o terapie indispensabilă pentru supraviețuire. Prezentăm, mai jos, câteva situații:

  • în caz de pierdere de sânge și anemie;
  • în cazul bolilor hemoragice;
  • în caz de arsuri, tumori hepatice, lipsa factorilor de coagulare;
  • hemofilie, boli hepatice și intestinale.

Donatorii voluntari, periodici, responsabili, anonimi și neremunerați reprezintă cea mai bună garanție pentru calitatea și siguranța terapiilor de transfuzie.

Pentru informații privind condițiile pentru a deveni donator vă rugăm să accesați pagina de internet https://fidas.it/perche-donare-sangue/.

Pentru lista centrelor de donare de pe teritoriul Italiei puteți accesa pagina de internet https://cns.sanita.it/GEOBLOOD/.

Inaugurarea expoziției dedicate Revoluției Române din decembrie 1989, găzduită de Camera Deputaților din Parlamentul Italian

12.12.2019

În seria evenimentelor organizate în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, Ambasada României în Republica Italiană a inaugurat, la 11 decembrie 2019,…

Sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri a Sfintei Fecioare Maria la Roma

10.12.2019

La 8 decembrie 2019, ambasadorul României în Italia, George Bologan, și ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Liviu Zăpîrțan, au luat parte alături de comunitatea…

Lansare de carte și concert de colinde la Colegiul Pio Romeno

09.12.2019

La data de 7 decembrie 2019, ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan și coordonatorul Secției Consulare a Ambasadei, Dan Fulga, au răspuns invitației rectorului Gabriel …

Sărbătoarea Zilei Naționale la Asolo, Treviso

08.12.2019

Cântecul de copil și muzica românească au răsunat la Asolo, în Provincia Treviso, cu ocazia evenimentului organizat de Consulatul General Onorific al României la Teatrul “Eleonora…

        ​