Actualitatea ambasadei

Alegeri pentru Președintele României – 2019

– Votul în străinătate –

INFORMAȚII GENERALE

Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în străinătate în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie (turul I), respective 22, 23 și 24 noiembrie (turul II).

În această secțiune vă prezentăm informații și materiale utile pentru desfășurarea procesului de vot în Italia. Vă recomandăm, în paralel, să consultați și secțiunea dedicată Alegerilor Prezidențiale 2019, de pe site-ul MAE: http://www.mae.ro/node/49479.

 

 LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN ITALIA ȘI MALTA  

!!! ATENȚIE!!! Ca urmare a unei situații de forță majoră (cod roșu de inundații), survenită în cursul serii de 22 noiembrie, autoritățile locale au notificat Consulatul General al României la Torino, solicitând evacuarea clădirii în care se afla secția de votare nr. 427 din Savona (Liguria). Într-un timp record, s-a reușit relocarea sediului secției de votare de la Savona, fără a fi afectat procesul de votare. Noua adresă a secției nr. 427 din Savona este Palazzo Comunale, Piazza Sisto IV.

!!! ATENȚIE!!! Vă informăm că, din motive logistice, adresele a două secții de votare au fost modificate pentru turul 2 de către autoritățile italiene:

  • LADISPOLI - Via Aldo Moro 52/1

  • SESTO SAN GIOVANNI - Via Maestri del Lavoro n. 1

 

 

 

  • Înscrieri pe lista de persoane disponibile pentru a fi membri într-o secție de votare

Dacă doriți să participați ca membru într-o secție de votare, vă puteți înscrie pe lista de persoane disponibile pentru a completa birourile secțiilor de votare din circumscripția Ambasadei României în Italia (Abruzzo, Campania, Lazio, Sardinia și Umbria).

Persoanele înscrise pe această listă vor fi contactate de preşedinţii acelor secţii de votare în care au rămas locuri disponibile după completarea cu membrii desemnaţi de partidele politice, conform prevederilor legislative.

Pentru a deveni membru în biroul electoral al unei secții de votare, trebuie să îndepliniți toate aceste condiții:

  • Sunteți cetățean român cu drept de vot
  • Nu sunteți membru al unui partid politic 
  • Nu sunteți urmărit penal, trimis în judecată sau condamnat penal  
  • Sunteți apt fizic și psihic să exercitați atribuțiile specifice membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare și/sau de operator de calculator.

Persoanele interesate sunt rugate să completeze acest formular, după citire cu atenție a tuturor informațiilor disponibile: https://tinyurl.com/y3xqrh4o. Pentru a accesa formularul, aveți nevoie de un cont de Google. 

Participarea ca membru într-o secție de vot se plătește. Conform legii, o secţie de vot trebuie să aibă minim 3 membri şi maxim 9 membri (în cazuri deosebite, maxim 15 membri). Aceştia sunt preşedintele biroului secţiei de vot şi locţiitorul preşedintelui, împreună cu persoanele desemnate de partidele din România şi, acolo unde vor rămâne locuri disponibile, cu cetăţenii români înscrişi pe această listă.

Inaugurarea expoziției dedicate Revoluției Române din decembrie 1989, găzduită de Camera Deputaților din Parlamentul Italian

12.12.2019

În seria evenimentelor organizate în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, Ambasada României în Republica Italiană a inaugurat, la 11 decembrie 2019,…

Sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri a Sfintei Fecioare Maria la Roma

10.12.2019

La 8 decembrie 2019, ambasadorul României în Italia, George Bologan, și ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Liviu Zăpîrțan, au luat parte alături de comunitatea…

Lansare de carte și concert de colinde la Colegiul Pio Romeno

09.12.2019

La data de 7 decembrie 2019, ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan și coordonatorul Secției Consulare a Ambasadei, Dan Fulga, au răspuns invitației rectorului Gabriel …

Sărbătoarea Zilei Naționale la Asolo, Treviso

08.12.2019

Cântecul de copil și muzica românească au răsunat la Asolo, în Provincia Treviso, cu ocazia evenimentului organizat de Consulatul General Onorific al României la Teatrul “Eleonora…

        ​