Actualitatea ambasadei

Reuniune regională consulară la Roma - Dialog cu Diaspora pe teme consulare

În cadrul campaniei „Dialog cu Diaspora pe teme consulare”- 2017, eveniment care a continuat la Roma, în perioada 9 - 11 martie 2017, a fost organizată și reuniunea regională consulară, la care au participat reprezentanții a 27 de misiuni diplomatice și oficii consulare din Italia, Spania, Republica Federală Germania, Grecia, Portugalia, Republica Cipru, Bulgaria, Republica Serbia, Croația şi Slovenia.

În sesiunea de deschidere, ambasadorul George Bologan a apreciat demersurile de îmbunătățire a serviciilor consulare și oportunitatea oferită de această reuniune, pentru a împărtăși experiența de lucru între diplomații cu atribuții consulare.  

Sesiunea de lucru condusă de secretarul general Cosmin Dinescu și directorul general al Departamentului Consular, Bogdan Stănescu, desfășurată pe parcursul a două zile, a cuprins paneluri de discuții pe probleme specifice din practica de natură consulară, gestionarea situațiilor deosebite de natură a activa Celula de Criză a MAE și utilizarea sistemelor informatice, componente ale platformei integrate E-Cons.

De asemenea, diplomații cu atribuții consulare au analizat rezultatele obținute la un an de la implementarea și operaționalizarea ultimei componente a E-Cons, Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni (SIMISC). Au fost discutate aspecte legate de metodele de promovare a portalului Extern al SIMISC și de utilizarea mediului on-line în relația cu cetățenii români.

Sesiunea de lucru s-a încheiat cu vizita secției consulare a Ambasadei României la Roma, una dintre cele mai moderne locații din rețeaua consulară a României, inaugurată în iunie 2015 și care oferă servicii consulare la cel mai înalt nivel.

Seria întâlnirilor „Dialog cu Diaspora pe teme consulare” va continua anul acesta în locații unde comunitățile românești din străinătate sunt numeroase.

 

Informații suplimentare:

Platforma „E-Cons” integrează mai multe sisteme informatice specifice domeniului consular, iar prin operaționalizarea celor mai complexe componente, SIMISC, activitatea consulară se aliniază standardelor tehnologice ale secolului XXI. Astfel, cetățenii români plecați în străinătate vor avea acces la numeroase servicii consulare on-line, indiferent de spațiul geografic unde se află.

Platforma „E-Cons” reunește următoarele componente:

  • Portalul pentru facilitarea solicitării vizelor - E-Viza
  • Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate – CCSCRS
  • Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni
  • Sistemul National de Informații privind Vizele – SNIV
  • Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Călătorie – E-Pass

Galerie foto

Întâlnirea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu studenți și cadre didactice de naționalitate română din Italia

26.03.2017

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut duminică, 26 martie 2017, la Accademia di Romania a Roma, o întâlnire cu studenți și cadre didactice române din Italia, cu ocazia…

60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma

24.03.2017

În urmă cu șaizeci de ani, la Roma, au fost puse bazele Europei așa cum o cunoaștem astăzi, inaugurându-se cea mai lungă perioadă de pace din istoria acestui continent. Semnarea …

Participarea ambasadorului la Conferinţa extraordinară a Preşedinților Parlamentelor Statelor Uniunii Europene

17.03.2017

Ambasadorul George Bologan a participat, la 17 martie 2017, la Conferinţa extraordinară a Preşedinților Parlamentelor Statelor Uniunii Europene, în calitate de membru al…

Întrevederea ambasadorului Bologan cu secretarul de stat Vincenzo Amendola

17.03.2017

Aspecte referitoare la unele cazuri de cetățeni români aflați în dificultate în Sicilia, direcții de acțiune în agenda bilaterală și europeană, importanța dialogului…

        ​